Sollicitatietraining

Door middel van oefeningen worden jouw sterke kanten naar voren gebracht en leer je wat je nog kunt verbeteren.

Taalondersteuning bij VCA

Home » Gemeenten » Sollicitatietraining

Doelgroep

Iedereen die (taal)hulp kan gebruiken bij solliciteren.

Doel

Ontwikkelen van – op sollicitatie gerichte – mondelinge en schriftelijke taalvaardigheden + digitale vaardigheden en sociale vaardigheden.

Aantal lessen

15 lessen van 2,5 uur in 6 weken.

+ stage met begeleiding.

Groepsgrootte

5 tot 15 deelnemers.

Prijzen

Groepsprijs  € 6.750,00
Korting mogelijk bij kleine groepen.

Wat zoek jij en wie zoekt jou?

Voordat je in deze training aan de sollicitatievaardigheden toekomt, ga je ontdekken welk werk voor jou geschikt is. Met behulp van leuk en interessant lesmateriaal worden jouw vaardigheden, interesses, wensen en (taal)niveau in kaart gebracht. Door middel van oefeningen worden jouw sterke kanten naar voren gebracht en leer je wat je nog kunt verbeteren. In de daaropvolgende lessen krijg je, naar behoefte, informatie over de arbeidsmarkt en de opleidingsmogelijkheden in Nederland.

Vanaf dit punt kun je daadwerkelijk beginnen met de voorbereidingen voor een echte sollicitatie. Je gaat geschikte vacatures zoeken en kritisch bekijken. Vervolgens maak of verbeter je jouw eigen cv en schrijf je een motivatiebrief en de begeleidende e-mail.

De laatste lessen worden besteed aan het voorbereiden en praktisch oefenen van een sollicitatiegesprek. Hierbij komen aan bod: verstaanbaar spreken, goed luisteren, duidelijke vragen en antwoorden formuleren, een open en ontspannen houding aannemen. Kortom: hoe presenteer jij jezelf? Ga voor het succes!

Lesmateriaal

  • Door Het WerkWoord ontwikkeld lesmateriaal in de map ‘Ik solliciteer’.
  • De VaktaalApp om de woordenschat die bij het thema Solliciteren hoort op een snelle en uitdagende manier te leren. De VaktaalApp kan op elk moment van de dag op eigen telefoon gebuikt worden.
  • Alle deelnemers ontvangen digitaal lesmateriaal, waarin aansprekende oefeningen en tips zijn opgenomen.

VaktaalApp

Geschikt voor alle taalniveaus

Eenvoudig in gebruik

Zelf aan te vullen