Over ons

Bij Het WerkWoord vinden we dat iedereen even waardevol is en dus ook gelijke kansen verdient.
Die overtuiging brengen we in de praktijk door het geven van taallessen.

(Taal)onderwijs & Communicatie

Intro img-010100

Taallessen die verdergaan dan alleen het aanleren van een nieuwe taal. We zien ze nadrukkelijk als de ‘aanjager’ voor de maatschappelijke participatie van onze cursisten.

Wat wij willen, is dat deelnemers door onze taalprogramma’s meer bereiken dan taalkennis alleen. Wij willen dat ze werkelijk groeien. Dat ze de innerlijke moed verzamelen om hun eigen drempels te overwinnen. En dat ze richting krijgen om zichzelf te ontwikkelen binnen onze maatschappij, en de handvatten hebben om concrete stappen te zetten. Dat maakt ze trots en weerbaar – en als dat lukt, maakt ons dat óók trots.

Om dit goed te kunnen doen, moet je de mensen en hun behoeften en zorgen herkennen. Je moet nieuwsgierig zijn naar de ander, de veiligheid bieden die een mens zo hard nodig heeft om zichzelf bloot te geven. Is die herkenning er, en het wederzijds begrip, dan ontstaat de ruimte om uitdagingen aan te gaan en door te groeien. De deelnemers aan onze programma’s moeten zich als volwaardig mens gezien en gewaardeerd voelen.

We kijken naar de mensen zoals ze zijn, zonder oordeel. We kijken naar wat er nú speelt in hun leven en wat vanuit die positie de mogelijkheden zijn. Samen gaan we op weg naar een bereikbaar doel. Samen met onze deelnemers. Maar ook samen met onze partners die deelnemers inzicht geven in de werking van onze maatschappij, die werkplekken bieden en meedenken. Wij verbinden mensen, we verbinden onze deelnemers met de samenleving. Zodat zij zich – ook in hun nieuwe land – een waardevol onderdeel voelen van het grote geheel.

7

Missie en visie

Werkgevers en werknemers hebben baat bij een heldere en open communicatie. Begrijpen en begrepen worden is de kern van optimaal functioneren.

7

Taalmaatjes

Het WerkWoord zoekt vrijwilligers om taalactiviteiten met inburgeraars te doen. We organiseren  filmbesprekingen, voorleesmiddagen, informatie-avonden en andere taalstimulerende activiteiten.

7

Contact

Ook klant of vrijwilliger worden bij Het WerkWoord? Heeft u een vraag? Neem vrijblijvend contact op.