Examentrainingen

Door in te burgeren leer je Nederland beter kennen en kun je gemakkelijker deelnemen aan allerlei activiteiten; als ouder, vrijwilliger of werknemer.

Als je zelf al aan het oefenen bent voor het inburgeringsexamen, maar extra ondersteuning kunt gebruiken, biedt deze korte cursus precies wat jij nodig hebt: een gerichte examentraining, alleen of samen met anderen. De lessen sluiten aan bij wat jij nodig hebt. Je krijgt uitleg, oefenmateriaal, praktische hulp en taaladviezen van een gecertificeerde docent die veel ervaring heeft met inburgeraars. Door het maken van oefenexamens kun je samen met de docent precies in kaart brengen wat al goed gaat en wat je nog moet verbeteren.

Taalondersteuning bij VCA

Home » Inburgering » Examentrainingen

Doelgroep

Mensen die nog net geen A2, B1 of B2-niveau hebben en binnenkort het inburgerings- of NT2-staatsexamen I of II gaan afleggen.

Doel

Het zetten van de laatste stappen naar het behalen van het staatsexamen: toepassen van spelling en grammatica en ontwikkelen van speciaal op het examen gerichte vaardigheden.

Aantal lessen

10 dagdelen van 2,75 uur.

Groepsgrootte

6 tot 12 deelnemers.

Prijzen

De investering voor deze training bedraagt € 425.00 per deelnemer.

Gericht op jouw vaardigheden

Je hebt al bijna taalniveau A2, maar bent nog onzeker over bepaalde vaardigheden. Je kiest dus zelf waar je nog mee wilt oefenen. Alle onderdelen van het examen kunnen aan bod komen; lezen, luisteren, spreken en schrijven in het Nederlands. En natuurlijk ook Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM), het oude KNS. Bovendien bieden wij ondersteuning aan bij het nieuwe onderdeel Oriëntatie Nederlandse Arbeidsmarkt (ONA), dat bestaat uit een miniportfolio en een eindgesprek. Dit onderdeel is verplicht als u vanaf 1 januari 2015 naturalisatie (een Nederlands paspoort) of een permanente verblijfsvergunning wilt aanvragen (ook als u al eerder geslaagd bent voor uw inburgeringsexamen).

Het succes van deze gerichte examentraining wordt veroorzaak door persoonlijke aandacht, interactieve werkvormen, professionele uitleg en taaladviezen.

Lesmateriaal

De deelnemer ontvangt een leerboek, passend bij het niveau van de groep.

VaktaalApp

Geschikt voor alle taalniveaus

Eenvoudig in gebruik

Zelf aan te vullen