Zakelijk schrijven

Heldere en correcte teksten zijn als visitekaartjes voor uw bedrijf. Medewerkers tonen hun professionaliteit en zorgvuldigheid door goed te schrijven. Klanten en partners voelen zich daardoor serieus genomen en hebben vertrouwen in de kwaliteit van uw organisatie.

Goed schrijven betekent niet alleen het toepassen van de juiste spelling- en grammaticaregels. Teksten moeten doelbewust worden opgebouwd, volgens een aan te leren strategie. Of het nu gaat om het schrijven van e-mails, brieven, offertes, notulen of rapportages, schrijven is pas effectief als de informatie duidelijk is en de boodschap het gewenste effect oplevert.

Taalondersteuning bij VCA

Home » Niveauverhoging » Zakelijk schrijven

Doelgroep

Medewerkers van bedrijf of organisatie.

Doel

Correct en zorgvuldig leren schrijven; corresponderen, notuleren, rapporteren en verslagleggen.

Aantal lessen

20 lessen van 2,5 contacturen.

Groepsgrootte

2 tot 15 deelnemers. Individuele trainingen zijn ook mogelijk.

Prijzen

5 – 7 deelnemers – € 925,00
8 – 9 deelnemers – € 725,00
10 – 12 deelnemers – € 575,00
12 – 15 deelnemers – € 465,00

Succescriteria

De schrijver leert naast het bepalen van het doel en het opbouwen van een tekst hoe hij de lezer het best ‘bedient’. Schrijfstijl en toonzetting zijn daarbij van cruciaal belang en komen uitgebreid aan de orde. Bovendien wordt veel aandacht besteed aan de uiterlijke verzorging van teksten. Eigen praktijkvoorbeelden en voorbeelduitwerkingen worden ingezet als oefenmateriaal.

Het heeft onze voorkeur om de taallessen op het bedrijf zelf te laten plaatsvinden, zodat de koppeling met de werkvloer optimaal is.

* De prijzen voor de taaltraining zijn inclusief inventarisatie, intake, praktijkbezoek en lesmateriaal. De bedragen zijn exclusief reiskosten en btw.

Lesmateriaal

De deelnemer ontvangt een leerboek, gekozen bij het niveau van de groep. Deelnemers moeten zelfgeschreven materiaal aanleveren. Ook wordt gebruik gemaakt van extra werkbladen, passend bij de taalbehoefte.

VaktaalApp

Geschikt voor alle taalniveaus

Eenvoudig in gebruik

Zelf aan te vullen