De weg vinden in Nederland

Inhoud

Een excursie begint met wat informatie over een thema dat met participatie te maken heeft. De thema’s zijn: het regelen van papieren, openbaar vervoer, boeken lenen, gezondheid, culturele activiteiten, aangifte doen, voeding en vrijwilligerswerk. De informatie wordt zodanig gebracht dat het aansluit bij jouw taalniveau. Het informatieve gedeelte wordt afgesloten met het op papier zetten van vragen die je bij de betreffende instantie wilt stellen.

Wegwijs
Hierna ga je met de groep onder begeleiding van de docent op bezoek bij instanties die met het thema van die dag te maken hebben. Er wordt een rondleiding gegeven en er zijn mensen die je uitleg kunnen geven over de activiteiten en aan wie jij jouw vragen kunt stellen.

De instanties die bezocht worden zijn: Gemeentehuis, (Bus)station / taxi / waterbus, Bibliotheek, Albert Schweizer ziekenhuis, Energiehuis / Kunstmin, Politiebureau, De Molen / Villa Augustus en de vrijwilligersorganisatie SSKW.

Lesmateriaal

Alle deelnemers ontvangen HetWerkWoordBoek met uitleg over de Nederlandse taal, bijbehorende taaloefeningen op niveau en aansprekende huiswerkopdrachten.

Goed bereikbare locaties, vlak bij de stations van Dordrecht, Zwijndrecht en Sliedrecht en in het centrum van Papendrecht.

* De prijzen voor de taaltraining zijn inclusief inventarisatie, intake, praktijkbezoek en lesmateriaal. De bedragen zijn exclusief reiskosten en btw.