Sollicitatievaardigheden

Inhoud

Een overzichtelijke cv en een foutloze motivatiebeschrijving maken de kans op een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek stukken groter. Maar vlak voor het zover is slaan de zenuwen toe en je vraagt je af of het zal lukken om een goed gesprek te voeren. Welke vragen kun je verwachten en welke vragen wil je zelf stellen? Wat trek je aan en hoe kom je over? En vooral: is jouw Nederlands voldoende?

Wat zoek jij en wie zoekt jou?
Voordat je in deze training aan de sollicitatievaardigheden toekomt, ga je ontdekken welk werk voor jou geschikt is. Met behulp van leuk en interessant lesmateriaal worden jouw vaardigheden, interesses, wensen en (taal)niveau in kaart gebracht. Door middel van oefeningen worden jouw sterke kanten naar voren gebracht en leer je wat je nog kunt verbeteren. In de daarop volgende lessen krijg je, naar behoefte, informatie over de arbeidsmarkt en de opleidingsmogelijkheden in Nederland.

Vanaf dit punt kun je daadwerkelijk beginnen met de voorbereidingen voor een echte sollicitatie. Je gaat geschikte vacatures zoeken en kritisch bekijken. Vervolgens maak of verbeter je jouw eigen cv en schrijf je een motivatiebrief en de begeleidende e-mail. Uiteraard hoort daarbij dat je pittige lesstof krijgt over tekstopbouw, spelling en grammatica.

De laatste lessen worden besteed aan het voorbereiden en praktisch oefenen van een sollicitatiegesprek. Hierbij komen aan bod: verstaanbaar spreken, goed luisteren, duidelijke vragen en antwoorden formuleren, een open en ontspannen houding aannemen.
Kortom: hoe presenteer jij jezelf? Ga voor het succes!

Lesmateriaal

Alle deelnemers ontvangen digitaal lesmateriaal, waarin aansprekende oefeningen en tips zijn opgenomen

Locatie Het TaalStation, Mauritsweg 157, 3314 JG Dordrecht (300 meter achter het centraal station in het Weizigtpark)

* De prijzen voor deze training zijn inclusief, intake, btw en lesmateriaal.