De grenzen van mijn taal zijn de grenzen van mijn wereld. (Ludwig Wittgenstein, 1889 – 1951)

Van beginners tot gevorderden, van laaggeschoolden tot hbo’ers, iedereen heeft baat bij een taalimpuls. Op alle niveaus kan het verbeteren van taalvaardigheid effectief functioneren merkbaar bevorderen. Het goed beheersen van de Nederlandse taal is belangrijk voor brede inzetbaarheid van personeel, productiviteit, veiligheid en kwaliteit. Werknemers leren beter communiceren met collega’s en klanten waardoor zij zelfstandiger kunnen opereren en hun doorgroeimogelijkheden toenemen.

Bij Het WerkWoord werken gecertificeerde docenten. Wij verzorgen al jaren taaltrainingen Nederlands op het werk. Een greep uit de branches waarin wij onze maatwerktrainingen hebben uitgevoerd: sociale werkvoorziening, productiesector, tuinbouw, uitzendbureaus, schoonmaak, dienstverlening en gemeentes.

De trainingen sluiten altijd aan bij wat een werknemer al kan en weet, of het nu gaat om medewerkers voor wie Nederlands de moedertaal is, of anderstaligen. Door spreiding van de lessen en de herhaling van de lesstof is er voldoende tijd om de informatie te laten beklijven. Buiten de lessen om voert de cursist (in overleg met de leidinggevenden) praktijkopdrachten uit, die de continuïteit van het leerproces borgen en de effectiviteit van de training verhogen