Horeca en recreatie
Voor (toekomstige) medewerkers in de horeca en recreatie (met beroepen als ober, afwasser of kok) bieden wij taaltrainingen waarbij geoefend wordt met vaktaal, benaming van machines en gereedschappen, vaak voorkomende instructies, standaardzinnen en verduidelijking van werkprocessen.
Deze branchetaaltraining kan zowel ‘inhouse’ als ook op onze eigen locatie gegeven worden. Het gaat altijd om een training op maat.
Voorbeelden van een bedrijven bij wie wij taaltrainingen hebben gegeven is Wereldrestaurant A15.
[wpseo_breadcrumb]
Doelgroep
Medewerkers met taalniveau (ver) onder B2 of 3F. Bij te ver uiteenlopende taalniveaus vormen wij meerdere groepen.
Doel
Taalniveauverhoging en het verbeteren van het functioneel taalgebruik.
Aantal lessen
Groepsgrootte
2 tot 15 deelnemers.
Individuele trainingen zijn ook mogelijk.
Prijzen
Groepsprijs € 6.875,00
Korting mogelijk bij kleine groepen.
Lesmateriaal
- De VakTaalApp, waardoor de deelnemer ook buiten de lessen om, op elke gewenst tijdstip en op speelse wijze het taaltraject intensiveert met gebruik van eigen mobiele telefoon: een uitdagende manier om snel de gewenste woordenschat uit te breiden!
- Door de opdrachtgever ingebracht werkgerelateerd materiaal, zoals bestellijsten, overzichten van vaktermen en vaktaal (met foto’s of afbeeldingen), werkinstructies, veiligheids- en hygiëneregels.
- Het WerkWoordBoek: een zelfontwikkelde methode om taalregels direct in de praktijk toe te passen.
- Extra – specifiek op het werk gericht – lesmateriaal, aansluitend bij de leerbehoefte: taaloefeningen, werkbladen en woordenlijsten uit professionele taalleermethodes.